Brnabić: Vlasnici N1 ne žele da se vidi N1 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Ne znam kada je Telekom tražio da se N1 ugasi, rekla je danas premijerka Srbije Ana Brnabić i istakla da nije na njoj da procenjuje da li je fer da neko traži da besplatno emituje N1.

„To su pregovori dve kompanije oko komercijalnog ugovora i ja se u to nisam mešala dok nije počela kampanja #Dasevidi N1 u okviru koje su svi rekli da je Vlada Srbija ukinula N1 da se ne bi videle kritičke osude pred izbore“, rekla je Brnabić.

„Moram da se umešam kada neko krene u političku kampanju i objasnim da to nema veze sa slobodom medija, ni sa cenzurom i ukidanjem N1“, dodala je ona.

Prema njen im rečima, Telekom je dao dve ponude, da se aneksira postojeći ugovor i nastavi emitovanje N1 i svih drugih kanala, na šta vaši vlasnici nisu pristali.

„Onda pošto je trajala kampanja Da se vidi N1, Telekom je rekao, ako je to par ekselans javni interes, dajte da N1 emitujemo besplatno“, podsetila je Brnabić. „Vaši vlasnici nisu prihvatili nijednu ponudu, vaši vlasnici neće da se vidi N1“, rekla je Brnabić i ocenila da se tu radi o pitanju novca, a ne javnom interesu i slobodi mediji.

Brnabić je rekla da ne zna da li će onda, po ugledu na Telekom, i ostali kablovski operateri tražiti da svi emituju N1 besplatno, što bi po oceni novinara N1 dovelo u pitanje opstanak te televizije. „Ako je tema poslovanje televizije N1 u redu, ali pokazali smo da tema nije sloboda medija“, rekla je Brnabić.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Brnabić: Vlasnici N1 ne žele da se vidi N1”

  1. Koje nevinašce! Nismo mi pali s kruške i ne vređaj nam inteligenciju. Podseti se šta su o N1 izjavljivali tvoj šef, dr Neša sa lažnom diplomom koji preko oca i GIM čerupa Krušik i mnogi drugi iz vrha vlasti. BOJKOT!

    • Pa ovakvi politicari za lazi se nebi da je pravde nikada iz zatvora izvadili,bili bi na par dozivotnih.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.