beograd snegFoto: FoNet/Božana Pavlica

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 13.693 novoobolela od korona virusa i 22 preminula.

Prethodno, najveći broj obolelih u jednom danu bio je 9.122, a to je bilo 6. januara ove godine.

Ukupno u našoj zemlji do sada je 1.373.237 osoba obolelo od ovog virusa, a registrovano je 12.958 smrtnih slučajeva.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 2.287 pacijenata, od kojih je 86 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirane su 37.402 osobe, a ukupno od marta 2020. godine 7.481.934.

Povezane vesti: 

Omikron soj korona virusa širi se pet puta brže od ostalih poznatih sojeva i jedan je od razloga za nagli porast broja novozaraženih u Srbiji, kao i „ne tako visok stepen imunizacije“, rekao je danas direktor Doma zdravlja u beogradskoj opštini Savski venac Zoran Bekić.

Patrijarh porfirije pozitivan je na korona virus i predstojeće dane provešće na kućnom lečenju, saopštila je danas Informativna služba Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas da omikron soj korona virusa ne treba potceniti i da je u ponedeljak bilo 8.000 pregleda samo u Beogradu, a tokom noći još 700 pregleda.

Udruženje pedijatara Srbije upozorilo je danas da je, usled širenja omikron soja korona virusa, vrlo izvestan veliki porast broja zaražene i hospitalizovane dece i apelovalo da se vakcinišu i prime buster dozu roditelji koji to do sada nisu učinili, kao i da se vakcinišu deca starija od 12 godina.

Direktor niškog Doma zdravlja Milorad Jerkan potvrdio je danas za agenciju Beta da među pacijentima sa respiratornim tegobama koji se javljaju u kovid ambulante u Nišu ima i obolelih od gripa.

Evropske zemlje su prijavile više od sedam miliona novih infekcija omikron sojem korona virusa u prvoj nedelji januara, što predstavlja povećanje iznad 100 odsto za svega dve nedelje, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari