Budžet Novog Pazara preko 3,7 milijardi dinara 1Foto: N. Kočović

Budžet Novog Pazara za sledeću godinu biće preko 3,7 milijardi dinara, odnosno, oko 31,5 miliona evra, pa će se u gradsku kasu sliti za oko 10 odsto više novca nego što je planirano u ovoj godini.

U nacrtu odluke o budžetu, koji će se pred javnošću naći u ponedeljak, 12. decembar u 13 časova, navodi se da Gradska uprava sledeću godinu završi u plusu od 100 miliona dinara koje će iskoristiti za otplatu bankarskih kredita.

Najviše novca u gradsku kasu sliće se na ime naplate poreza na zarade i to nešto više od 991 miliona dinara, dok će iz republičkog budžeta na ime nenamenskih transfera biti uplaćeno 590 miliona dinara, a od doprinosa za izdavanje građevinskih dozvola 467 miliona dinara.

Ubedljivo najveća stavka na rashodovnoj strani su izdaci za plate i doprinose zaposlenih u sistemu lokalne samouprave na koje će otići preko milijardu i 20 miliona dinara, što je više od trećine ukupnih troškova.

Za rad osnovnih i srednjih škola opredeljeno je oko 400 miliona dinara, sportske klubove, ustanove i objekte 242 miliona, a unapređenje komunalne infrastrukture 200 miliona dinara.

Javna rasprava o nacrtu budžeta za sledeću godinu održaće se u ponedeljak, a do kraja nedelje biće objavljeni i rezultati anketiranja građana o projektima koji bi trebalo da budu finansirani iz gradske kase u 2023. godini.

Rebalansom budžeta Novog Pazara za ovu godinu bili su predviđeni prihodi od 3,36 milijarde dinara, uz deficit od 110 miliona dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari