U Kući fudbala u Staroj Pazovi juče je priređena svečanost dodele profesionalne sportske opreme malim srpskim klubovima u okviru akcije „Igraj za svoj klub“ koju su organizovali Carslberg Srbija i Lav pivo u saradnji sa Fudbalskim savezom Srbije.

Od prijavljenih 600 klubova skoro većina je već dobila svoju opremu dok je na jučerašnjem prijemu dodeljeno još 40 kompleta opreme. Ove godine akcija će zbog velikog interesovanja trajati do kraja novembra umesto do 31. avgusta kako je prvobitno predviđeno, a da bi obezbedili nagradu klubovi su morali da dostave propisani broj čepova sa ambalaže Lav piva. Prisutnima se u ime Fudbalskog saveza obratio Dušan Savić koji je istakao da su ovakve akcije bitne za srpski fudbal jer pružaju mogućnost da i manji klubovi postignu zapaženije uspehe.

– Da bismo imali kvalitetnu reprezentaciju i fudbalere moramo da imamo i dobre uslove za rad u malim klubovima, odakle svaki igrač mora da počne. Zato su ovakve akcije jako bitne, jer podstiču početnike da vredno rade i imaju motiv više za postizanje dobrih rezultata – izjavio je Savić.

Marketing menadžer Carlsberga u Srbiji Dragana Nerandžić dodala je da je ovo samo jedan od brojnih projekata kojim ta kompanija utiče na razvoj fudbala u Srbiji.

– Ponosni smo na činjenicu da su klubovi ove godine prepoznali inicijativu Lav piva i priliku da za svoje igrače nabave opremu vrhunskog kvaliteta koja će im sigurno pomoći da unaprede svoje performanse i osete se kao profesionalni sportisti. Takođe, ova akcija je doprinela i jačanju veze između klubova i navijača jer su pristalice timova širom Srbije učestvovale u sakupljanju čepova – istakla je Dragana Nerandžić.

Prva ovakva akcija organizovana je u maju 2006. godine, a prethodno je čak oko 500 malih klubova dobilo profesionalnu opremu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari