Veliki saveznik Kube predsednik Venecuele Ugo Čaves razgovarao je juče četiri sata sa Fidelom Kastrom, prenela je kubanska državna televizija. Dvojica saveznika i prijatelja, regularno se sastaju od kada se Kastro prošle godine razboleo i diskutuju o svetskim problemima i bilateralnim odnosima.

Veliki saveznik Kube predsednik Venecuele Ugo Čaves razgovarao je juče četiri sata sa Fidelom Kastrom, prenela je kubanska državna televizija. Dvojica saveznika i prijatelja, regularno se sastaju od kada se Kastro prošle godine razboleo i diskutuju o svetskim problemima i bilateralnim odnosima. Čaves je tokom boravka u Havani bio gost televizijskih i radio emisija. Fotografije jučerašnjeg sastanka Čavesa i Kastra nisu objavljene.
Prema zvaničnom saopštenju dvojica lidera su se usredsredila na istoriju dva naroda, solidne i dobre odnose između Kube i Venecuele, situaciju u Latinskoj Americi i ozbiljne probleme koji pogađaju čovečanstvo. Čavesova poseta Kubi usledila je u trenutku kada se obeležava 40 godina od smrti revolucionarne globalne ikone Ernesta Če Gevare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari