Dačić: Veliki bezbednosni problem je što je Zvicer na slobodi 1Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je veliki problem i bezbednosna pretnja, naročito po predsednika Srbije Aleksandra Vučića, to što je vođa „Kavačkog klana“ Radoje Zvicer na slobodi.

Dačić je za televiziju Pink rekao da policije dve zemlje, a naročito Crne Gore, treba da se posvete tom problemu.

On je naglasio da borba protiv organizovanog kriminala nije moguća bez učešća svih organa koji rade na sprovođenju zakona.

„Predsednik (Srbije Aleksandar) Vučić je dao inicijalnu kapislu za borbu protiv organizovanog kriminala i bio je na čelu tima koji je to radio. Zato je on i prepoznat kao glavna pretnja kriminalcima i organizovanom kriminalu“, ocenio je Dačić.

Ministar unutrašnjih poslova je zaključio da je kriminal multinacionalan i da ne poznaje granice, da su organizovane kriminalne grupe sastavljene od pripadnika različitih nacionalnosti i da deluju u svim zemljama u regionu.

„Oni imaju svoj određeni cilj, taj njihov cilj je jasno definisan, ko god smeta tom cilju taj se nalazi na putu i on je meta. Ne sumnjam svi oni koji se ozbiljno bave ovim poslom – borbom protiv krimiala, da su oni na meti tih kriminalnih krugova i potrebno je da se pitanju njihove bezbednosti ozbiljno pristupi“, rekao je Dačić.

On je istakao da je „teško poverovati da neko može bez neke logistike“ da dugo izbegava hapšenje.

„To može ali kratko. U svakom slučaju, ukoliko dođe do dobre saradnje policija raznih zemalja, takva mogućnost je svedena na minimum, odnosno da nijedna od zemalja u regionu nije ‘sigurna kuća’ za kriminalce“, zaključio je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari