Darija Kisić u Njujorku: Ponosna sam na to kako je Srbija delovala u periodu pandemije 1foto FoNet/Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Ponosna sam što je Srbija uspela da sva finansijska davanja, penzije, plate, socijalna davanja, budu isplaćivana na vreme i bez ikakvog zastoja i u vreme pandemije kovid-19, izjavila je danas ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić u debati posvećenoj ubrzanom prevazilaženju posledica pandemije korona virusa u Njujorku.

Kisić je istakla da je ponosna na to kako je Srbija delovala u periodu pandemije i kako je pored svih izazova uspela da veoma brzo primeni sve potrebne protivepidemijske mere.

Srbija je bila među prvim zemljama u svetu koja je nabavila dovoljnu količinu vakcina, sprovela je masovnu vakcinaciju i ona je bila dostupna svima, rekla je Kisić.

Ona je dodala da je Srbija bila u prilici da donira vakcine, čak i zemljama EU, dok je 1.000 građana iz različitih zemalja dolazilo u Srbiju da bi se vakcinisalo, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Kisić je naglasila i da postizanje ciljeva održivog razvoja iz Agende 2030 predstavlja jedan od prioriteta Srbije, koja ulaže maksimalne napore kako bi osigurala stabilnu i sigurnu budućnost svojih građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari