Dejan Lazarević potvrdio ispred Specijalnog suda: Ponovo brani članove Belivukovog klana 1Foto: Antonio Ahel/ATAImages

U Specijalnom sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje grupi Veljka Belivuka, a pred sam početak prisutnim novinarima je advokat Dejan Lazarević potvrdio da se zvanično vraća u postupak kao branilac pojedinih optuženih.

Kako je portal Nova.rs ranije javio, Dejan Lazarević će braniti, između ostalih, Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, a na toj listi će se, po svoj prilici, naći i Vladimir Grek, Miloš i Marko Budimir, Dejan Tešić, Nebojša Janković, Dragan Mitrović, Senad Rešović i Nemanja Đurić.

U Specijalnom sudu u Beogradu danas se, posle pet nedelja pauze usled praznika, nastavlja suđenje grupi Veljka Belivuka koja se tereti za sedam ubistava, otmice, silovanje i druga krivična dela.

Ko je Dejan Lazarević?

Nakon hapšenja grupe Veljka Belivuka, 4. februara 2021. godine, najpre su za branioca prvooptuženog i drugooptuženog angažovali upravo Dejana Lazarevića – istog advokata koji je u tom momentu već godinama zastupao i Darka Šarića.

Tada se u javnosti javljaju prve sumnje da Šarića i Belivuka povezuje nešto više od preobimnih optužnica i potencijalnih višegodišnjih zatvorskih kazni, a ni do danas se ne može sa sigurnošću tvrditi da veza i izvan zidina Specijalnog suda ne postoji.

Kako je pisalo “Vreme” ranije, Dejan Lazarević je sa oba predmeta, bukvalno od jutra do večeri, provodio dane u Specijalnom sudu – 8. marta 2022. godine jutro u sudnici „Specijale“ počelo je sa suđenjem Šariću, popodne se završilo sa prvim pripremnim ročištem Belivuku.

Šariću je bio advokat od dana kada se predao srpskim vlastima 2014. godine, pa sve do njegovog ponovnog hapšenja, kada je i sam Lazarević priveden – 14. aprila 2022. godine. Tada dospeva među sudske spise i na optuženičku klupu.

Sve o Dejanu Lazareviću možete pročitati OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari