Direktor KCS: Nastavnica i dvoje učenika su dobro, jedan bi uskoro mogao kući 1Foto: Radmila Marković/Danas

„Nastavnica i dvoje učenika su dobro, čak se predviđa da će u narednih dan-dva jedan učenik biti otpušten kući, a nastavnica čeka dodatnu intervenciju mikrohurirga na šakama“, rekao je direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin o stanju povređenih iz OŠ „Vladislav Ribnikar“.

Stanje četvrtog pacijenta se prati, rekao je on, prenosi N1.

„Danas su urađeni dodatni pregledi, nalazi su dorbi, videćemo, on je u dosta teškom stanju“, naveo je direktor KCS.

Podsetio je da su kolege iz Klinike za psihijatriju bile u školi i razgovarali sa učenicima i roditeljima.

Ašanin je pre toga rekao da je sedam osoba, koje su dovezene iz Smedereva i Mladenovca, operisano, od kojih je troje razbuđeno i ekstubirano.

„Primili smo devet osoba, sedam je operisano. Mogu da kažem dobre vesti, od sedam operisanih troje je razbuđeno, ekstubirano i sasvim su stabilno i dobro. To su pacijentkinja 2003. godište, koja je imala tešku povredu desne noge i leve podlaktice, nju su operisali ortopedi, pacijent 2006. koji je imao težak prelom desne noge i tešku povredu arterije, operisali su ga ortopedi i vaskularni hirurzi i jedan pacijent koji je imao tešku povredu urogenitalne regije. Oni su dobro i svesni su i stabilni“, rekao je Ašanin.

Na pitanje da li su neki pacijenti iz Mladenovca i Smedereva ugroženi, Ašanin je rekao da je dvoje posebno kritično.

„Pacijentkinja koja ima tešku povredu glave i levog oka i druga koja ima tešku povredu stomaka, jetre, duodenuma. Situacija se prati iz trenutka u trenutak, radimo dodatna snimanja, imamo određene protokole koje pratimo“, dodao je.

Podsetimo, samo dan nakon masovnog ubistva u osnovnoj školi u Beogradu, sinoć se dogodilo još jedno. Napadač U. B. je pucao u selu Dubona, gde je ubio mladog policajca i njegovu sestru, a pucao je i u Malom Orašju i selu Šepšin kod Mladenovca. Stradalo je osam osoba, a 14 je ranjeno.

Prema dosadašnjim podacima, najmlađa žrtva je dete staro 15 godina.

Sve vesti o masovnom ubistvu kod Mladenovca pratite u Danasovom BLOGU.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari