Novak Đoković nije uspeo da ponovi rezultat iz 2007. godine i osvoji Masters turnir u Majamiju pošto ga je u jučerašnjem finalu lako savladao Britanac Endi Marej sa 2:0 (6:2, 7:5 po setovima).

Srpski teniser je većna startu meča pokazao brojne slabosti koje je protivnik u potpunosti iskoristio da napravi dva brejka i povede sa 4:0. Nakon 6:2 za Mareja u prvom setu, treći teniser sveta je popravio igru pa je u nastavku susreta viđeno mnogo više neizvesnosti. Đokovićje nakon 2:1 za Škota zatražio medicinski tajm-aut posle čega je prosto eksplodirao osvojivši četiri uzastopna gema. Kada se činilo da će duel biti rešen u trećem setu, Marej počinje da „leti“ po terenu i osvaja sve gemove do kraja meča za konačnih 6:2, 7:5.

– Čestitam Endiju na odličnoj igri u finalu, ali i na svemu prikaznom na celom turniru. Bio je mnogo bolji u prvom setu u kome sam ja prikazao izuzetno lošu igru. U drugom setu sam imao priliku za preokret ali je iscrpljenost učinila svoje i nisam mogao na pravi način da odbijam napade rivala. U globalu sam zadovoljan drugim mestom. Bilo je divno igrati pred publikom u Majamiju kojoj se zahvaljujem na podršci u poslednjih deset dana – rekao je Đoković nakon finala koje je trajalo 101 minut.

Razlika na ATP listi između dva tenisera je sada samo 170 bodova i gotovo je sigurno da će Marej najkasnije do kraja maja prestići Đokovića i preoteti mu treće mesto. Osim 1.000 ATP bodova pobedniku je pripao i ček na 605.500 dolara, dok je Beograđanin morao da se zadovolji sa 295.500.

Većove nedelje počinje serija turnira koji se igraju na šljaci a prvu priliku za dokazivanje najbolji svetski teniseri imaće u Monte Karlu.

Marej: Majami je moja druga kuća

Pobednik turnira na Floridi Endi Marej se u Majamiju oseća kao kod kuće pošto nekoliko nedelja u toku godine provodi upravo u gradu gde je u nedelju osvojio 11. titulu u karijeri.

– Majami je moja druga kuća. Često treniram ovde tokom godine pošto su uslovi za rad izuzetno dobri. Moj stan je udaljen 15 minuta vožnje kolima od terena gde se igralo finale. Uživao sam igrajući pred publikom koja me je bodrila tokom celog turnira – kratko je prokomentarisao Marej nakon pobede nad Đokovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari