Đukanović osudio pretnje Danasu: Uređivačka politika ovog lista mi se ne dopada, ali niko nema pravo da im preti 1foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Niko nema pravo da preti bilo kojoj redakciji, niti bilo kom novinaru. Apsolutno osuđujem pretnje koje su poslate prema Danasu, napisao je član SNS i narodni poslanik Vladimir Đukanović na svom Tviter profilu.

U objavi on apeluje na nadležne da pronađu počinioce ovog nedela.

„Uređivačka politika ovog medija mi se nikako ne dopada, ali niko nema pravo da im preti. Nadam se da ćemo jednom u životu naučiti da svako ima pravo na svoje mišljenje“, ističe Đukanović.

Kako navodi, kolika je podrška Danasu odrediće čitaoci i tržište.

„Pretnjama se ne postiže ništa, osim što onaj ko preti dokazuje koliki je idiot. Sloboda govora i mišljenja su osnovna ljudska prava“, zaključuje Đukanović u objavi na Tviteru.

Ministarstvo unutrašnjih poslova primilo je prijavu redakcije dnevnog lista „Danas“ da su  im upućene pretnje preko njihovog službenog mejla, i preduzeće sve mere kako bi se uhapsila osoba koja je pretila redakciji, saopštio je MUP.

Više različitih medija, medijskih udruženja i novinara reagovalo je povodom pretnji koje su stigle na mejl adresu glavnog i odgovornog urednika lista Danas Dragoljuba Petrovića, a u kojem se preti novinarima, urednicima i kolumnistima Danasa „salvama metaka“ zbog, kako se navodi, naše uređivačke politike.

Povodom pretnji reagovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je takav čin „najstrože osudio“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari