Dobro interesovanje za treću dozu vakcine u Majdanpeku i Kladovu 1Foto: J. B. K.

 Do sada je na vakcinalnim punktovima u majdanpečkoj opštini, računajući i terensku vakcinaciju u seoskim naseljima, dato 11.270 doza vakcina. Kako Danas saznaje od koordinatorke za vakcinaciju u Domu zdravlja Majdanpek, Beti Janković, prvom dozom imunizovano je 5.640 građana, drugu dozu primilo je 5.391 osoba, a treću dozu 239.

– Zainteresovanost za prvu dozu vakcine nije se naročito povećala, treća doza za sada ide sasvim dobro, ali su to ipak ljudi koji su se zimus vakcinisali – rekla nam je Beti Janković.

Na vakcinalnom punktu u Zdravstvenoj stanici Donji Milanovac u petak je dato stotinak doza Sinofarm i FajzerBiontek vakcine.

-Najveći broj onih koji su danas imunizovani došao je zbog treće, buster doze vakcine. Ukupno su date 93 doze, a čak 68 građana primilo je treću dozu. Vakcinisani su se više opredeljivali za Sinofarm, nego Fajzer vakcinu koju je primilo 19 osoba – kazao nam je dr Vladica Petrović, lekar u donjomilanovačkoj Zdravstvenoj stanici u čijoj ordinaciji su pregledani pacijenti pre imunizacije.

Dobro interesovanje za treću dozu vakcine u Majdanpeku i Kladovu 2
dr Vladica Petrović Foto: J. B. K.

-Želim da zaštitim svoju porodicu i sebe – kratko i jasno je objasnio svoje razloge za treću dozu vakcine Ljube Jovanović koji je zajedno sa suprugom došao na vakcinalni punkt u Donjem Milanovcu.

Jovanovići, kao i većina tog dana došlih na imunizaciju, pripadnici su starije populacije, penzioneri.

Među aktivno zaraženima u majdanpečkoj opštini dve trećine čine nevakcinisane osobe, a od 65 aktivno pozitivnih svega deset je starije od 70 godina.

U susednoj, kladovskoj opštini je od početka masovne imunizacije protiv virusa korona dato 17.569 doza sve četiri vrste vakcina dostupnih u Srbiji. Prvom dozom imunizovano je 8.745 građana, revakcinisano je 8.415 osoba, a treću, buster dozu vakcine primilo 417 Kladovljana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari