DS Novi Sad: Politički i ideološki motivisano nasilje na Filozofskom fakultetu 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) za Novi Sad osudio je upad „grupe mladih ljudi“ na Filozofski fakultet Novosadskog univerziteta i pozvao nadležne državne organe da nastavnom osoblju, studentima i pratećim službama fakulteta odmah omoguće nesmetan i bezbedan rad.

„Blokada Filozofskog fakulteta od strane grupe u kojoj su uglavnom mlađi muškarci, među kojima ima i onih za koje se opravdano veruje da uopšte nisu studenti, nesumnjivo je i nezakonita i nelegitimna, zbog čega su policija, tužilaštvo i drugi državni organi dužni da odmah reaguju i spreče svako dalje nasilje na univerzitetu“, poručuju iz DS.

Ocenjuju i da je reč o „politički, ideološki i lukrativno motivisanom nasilju“ koje nema nikakakve veze sa akademskim pravima i slobodama.

„Na to nedvosmisleno ukazuju parole, izjave, majice sa slikom Milorada Ulemeka Legije, koji je pravosnažno osuđen za ubistvo predsednika Vlade Srbije i Demokratske stranke Zorana Đinđića i druga zlodela, kao i ostala obeležja učesnika upada“, ističe se u saopštenju.

Novosadska organizacija Demokratske stranke upozorava i da su „inspiratori, organizatori i učesnici upada“ na Filozofski fakultet „svi odreda aktivisti i saradnici Srpske napredne stranke“ i vladajućeg režima u Srbiji.

„Upad na Filozofski fakultet je akcija režimskih falangi sa ciljem da se dodatno povećaju političke tenzije i podele u Novom Sadu. Pri tom vlast želi da sve svoje protivnike predstavi kao nekakve ustaše, izdajnike i neprijatelje, a sebe kao jedine zaštitnike naroda i države“, upozravaju iz DS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari