Duh palanke i fašizacija društva 1

Pokret „Novi optimizam“ i Branislav Grubački, kako je Danas već pisao, povukli su se iz javnog života Zrenjanina, a svoje aktivnosti nastvaljaju u prestonici Srbije.

Prva od aktivnosti biće tribina pod nazivom „Duh palanke i fašizacija društva“, koja će se u beogradskom Medija centru održati na Međunarodni dan protiv fašizma i antisemitizma, u sredu, 9. novembra.

Ovo je četvrta po redu tribina “Duh palanke i fašizacija društva” koju od 2012. godine organizuje Pokret “Novi optimizam”.

– Živimo u doba nadiranja neofašizma i neorasizma. Ako je do pre tridesetak godina bilo nezamislivo da fašizam i rasizam, koji gotovo uvek padaju u jedno, budu stavljeni u pozitivan kontekst, ako su pre samo tri decenije fašizam i rasizam bili zlo bez priziva, danas se oni pojavljuju kao moguća, čak poželjna alternativa postojećim demokratskim porecima, dok u ponovnom izumevanju fašizma prednjače nekadašnje komunističke zemlje, navodi uoči tribine Ivan Milenković.

Na tribini će govoriti Branka Prpa, istoričarka, Marinika Tepić, predsednica Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije, Teofil Pančić, novinar i publicist i Ratko Božović, sociolog i politikolog. Moderator tribine je Ivan Milenković, filozof. Ovog puta tribina je na novoj adresi, Terazije 3/1, a organizovana je zajedno sa saradnicima iz Građanske akcije Pančevo i Medija centrom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari