Dveri: SPC poslednja nada protiv predaje Kosova i Metohije 1Foto: spc.rs

Potpredsednik pokreta „Dveri“ Ivan Kostić izjavio je da je Srpska pravoslavna crkva „jedina preostala institucija koja može da sabere celokupan narod u odbranu sunarodnika, državnog suvereniteta i imovine Srbije na Kosovu i Metohiji“.

Kostić je naveo da je „primer Crne Gore i aktivno učešće mitropolita Amfilohija, episkopa Joanikija i celokupnog sveštenstva i monaštva SPC – pokazatelj da jedino Crkva može da okupi narod radi odbrane strateških nacionalnih interesa“.

On je ocenio da je aktuelni režim spreman da do kraja ide po pitanju predaje južne srpske pokrajine i da su pregovori u Vašingtonu i Briselu pokazali da sadašnja vlast više nema volje da poštuje Ustav Srbije braneći preambulu koja kaže da je Кosovo i Metohija sastavni deo Srbije.

„Svi potpisani ugovori su de fakto priznanje trenutnog zatečenog stanja na Кosovu i Metohiji i priznanje lažnih kosovskih institucija kao sebi ravnopravnog pregovorača. Niko više nema ni hrabrosti da kaže da je naša južna pokrajina okupirana i da se ne poštuje Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN“, rekao je Kostić.

On je istakao da je poslednji čas da se SPC uključi u ovaj istorijski proces, ne samo zbog Deklaracije o Кosovu i Metohiji koja je usvojena na Saboru 2018. godine, već i zbog srpskih svetinja i imovine čija se budućnost sada dovodi u pitanje, navedeno je u saopštenju „Dveri“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari