Elekstrodistribucija apelovala na građane da prijave pokidane provodnike i kvarove 1Foto: N. K.

Elektrodistribucija Srbije apelovala je danas na građane da obaveste lokalne elektrodistribucije ukoliko primete da je zbog jakog nevremena došlo do kvarova i kidanja provodnika nadzemne elektroenergetske mreže.

„Postoji mogućnost da takvi provodnici, koji se nalaze na zemlji, rastinju ili objektima, budu još uvek pod naponom i da budu opasni po život. Zbog toga, apelujemo na građane, da ako primete takvu ili drugu sličnu situaciju, odmah o tome obaveste lokalnu Elektrodistribuciju“, naveli su u saopštenju.

Takođe, iz Elektrodistribicije su istakli da se njihove ekipe od srede uveče nalaze neprekidno na terenu i intenzivno rade na sanaciji štete i kvarova koje je na teritoriji Srbije pričinilo veliko nevreme, praćeno orkanskim vetrom, jakom kišom i intenzivnom grmljavinom.

„Poslednje nevreme je najveću štetu napravilo u Vojvodini – na teritoriji Grada Novog Sada, okolnih opština a posebno na teritoriji opštine Bačka Palanka. Svi raspoloživi resursi i ekipe intenzivno rade bez prestanka, na otklanjanju posledica nevremena“, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari