Epidemiolog Stanković: Hitno doneti oštrije mere 1Dr Slađan Stanković Foto: Vojkan Ristić/Danas

Za naredni vikend u restoranima i ugostiteljskim objektima na jugu Srbije i u Vranju zakazano je petnaestak rođendanskih i svadbenih veselja, što je uobičajena slika u poslednja tri meseca.

Istovremeno korona brojke, pogotovu one o smrtnim ushodima pokazuju da posebno u Vranju gde je u poslednjih pet dana na dva odeljenja kovid bolnice preminulo od korone po podacima Gradskog štaba ukupno 15 pacijenata.

Dr Slađan Stanković, epidemiolog iz Zavoda za javno zdravlje, navodi da je krajnje vreme za pooštravanje epidemioloških mera u gradu Vranju, Bujanovcu, Surdulici i Vladičinom Hanu.

– U trenutku kada su ovdašnji kapaciteti u bolnicama popunjeni sa 90 procenata, kada se bolnica u Surdulici vratila u kovid sistem i kada je u Pčinjskom okrugu procenat vakcinisanih i dalje na 52 procenta ne razumem kako nema novih mera za sva javna okupljanja, upozorava u izjavi za Danas dr Stanković. On očekuje da rebublički, ali i Gradski štab preduzmu hitno pooštravanje epidemioloških mera, kako bi što pre izašli iz najteže epidemiološke situacije od početka pandemije.

Niko od članova Gradskog štaba uključujući i gradonačelnika Vranja dr Slobodana Milenkovića koji je i sam lekar nisu bili dostpni za komentar o zabrinjavajućoj epidemiološkoj situaciji koja vlada poslednje nedelje u Vranju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari