Međunarodni pretpretresni sudija u Osnovnom sudu u Mitrovici, na zahteve Tužilaštva, odredio je jednomesečni pritvor 32-godišnjoj osobi osumnjičenoj za ubistvo policajca Envera Zumebrija u julu 2011. godine, saopštio je Euleks ne navodeći o kome se radi.


Mediji spekulišu da je reč o Radovanu Radiću iz Zubnog Potoka, čiju je kuću Euleks policija pretresla krajem prošle nedelje. Radić je jedan od šestorice Srba osumnjičenih za ubistvo Zumberija, pripadnika specijalne jedinice KPS „Rosa“, koja je krajem jula 2011. pokušala na silu da zauzme administrativne prelaze Jarinje i Brnjak, između severa KiM i centralne Srbije. Euleks je saopštio da je osumnjičeni uhapšene na osnovu naloga Interpola.

„Hapšenje je sprovedeno kao deo tekuće istrage o ubistvu uz osnovanu sumnju da su izvršena krivična dela teškog ubistva, teškog ubistva u pokušaju, neovlašćenog posedovanja oružja, ometanja službenih lica u vršenju službene dužnosti“, navodi se u saopštenju Misije EU na Kosovu. U odvojenom slučaju, uhapšeni se sumnjiči i za krivično delo omogućavanje bekstva osobe lišene slobode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari