Gejm džem takmičenje u razvoju video-igara u Dorćol placu 27, 28. i 29. maja 1Foto: Rur.rs

U okviru manifestacije „Maj mesec matematike“(M3) 27, 28. i 29. maja u Dorćol placu biće održan gejm džem, takmičenje u razvoju video-igara na zadatu temu, saopštili su danas organizatori.

Gejm džem je prilika za mlade da uz pomoć mentora naprave svoje prve igre, steknu dragoceno iskustvo i povežu se sa profesionalnom gejming zajednicom.

Timovima će se pridružiti i srednjoškolci koju su kroz program Mejkers lab pravili svoje igre i izložili ih u okviru M3.

Panel diskusija „50 godina industrije video-igara“ povodom objavljivanja knjige „Totalna istorija video- igara“ Manojla Maravića biće održana u 16 sati u Koska baru.

U okviru gejm džema 27. maja u 18:00 sati konsultant iz oblasti dizajniranja video igara Majk Movel održaće predavanje o kreativnim procesima u gejming industriji.

Nakon toga generalni direktor gejming studija Playstudios Europe Nikola Mitić će zvanično će otvoriti takmičenje, a na kreiranju igara radiće 13 timova uz podršku 15 mentora.

Mladi timovi iz Srbije koji kreiraju video-igre predstaviće svoje radove 28. maja 10 do 18 sati.

Takmičenje se zvanično završava u 29. maja u 17 sati, nakon čega sledi predstavljanje radova, a žiri će izabrati najbolju igru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.