GKC Užice: Koncert Dža ili bu nije ni bio zakazan 1Foto: dzailibu.net

Uprava Gradskog kulturnog centra Užice je saopštila da koncert benda Dža ili bu „nije bio zakazan, pa samim tim nije mogao da bude otkazan“. Međutim, bend tvrdi da je nastup, koji je trebalo da bude 11. marta, „otkazan pod pritiskom SNS, zbog pesme Diktatore“.

– Gradski kulturni centar je dogovarao termin koncerta sa predstavnicima ovog muzičkog sastava, ali konačan dogovor nije postignut. Grad Užice je uvek bio otvoren za slobodno umetničko izražavanje u svim poljima, pa i u muzici – saopštila je uprava te užičke ustanove, uz podsećanje da je grupa Dža ili bu gostovala 2013. godine u toj ustanovi.

– Ovom prilikom, još jednom sa zadovoljstvom, pozivamo ovaj sastav da nastupi u Užicu u prvom slobodnom terminu – zaključuje se u saopštenju uprave GKC Užice.

Međutim, bend Dža ili bu, na svojoj internet stranici, tvrdi da je njihov koncert u Užicu otkazan, uz fotografiju na kojoj su članovi te grupe i natpis „Zabranjeno!!!“.

– Koncet je otkazan pod pritiskom SNS-a. Ovo je već treći nastup koji je otkazan po političkoj osnovi. Razlog je pesma Diktatore koja se nalazi na poslednjem albumu Sedma Sila – piše na zvaničnoj internet stranici tog benda.

–  Prvi otkazan nastup bio je u Domu kulture Studentski grad Beograd. Posle otkazivanja koncerta u Užicu, pokušano je da se koncert premesti na neko drugo mesto ali, iz straha, nijedan klub nije smeo da organizuje ovaj koncert. Moramo da napomenemo da smo već desetak puta odbijeni da uopšte pokrenemo priču o organizaciji koncerta, a sve po istoj osnovi – navedeno je u saopštenju grupe Dža ili bu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari