Verifikacija mandata odbornika Živorada Denića iz SRS, donošenje odluke o izmeni Statuta i Poslovnika Skupštine opštine kao i odluka o rebalansu budžeta za ovu godinu, bile su glavne teme 15 sednice SO u Golupcu. Doneta odluka u rebalansu budžeta odnosila se na pomoć selu Miljeviću kome ovog proleća preti klizište. Kako je rečeno na ovoj sednici a i od strane ugroženih meštana koji su prisustvovali ovom zasedanju, velike materijalne štete zabeležene su u 32 domaćinstva u kojima su oštećeni stambeni i ekonomski objekti i koji više nisu bezbedni. Zbog klizanja zemljišta ugrožen je i betonski most na Peku koji je počeo da tone.

– Klizište je krenulo pre nekoliko meseci i ovih dana praktično uzima danak u 32 domaćinstva koja su ugrožena rušenjem i pucanjem stambenih i ekonomskih zgrada kao. Ugrožen je i regionalni put koji prolazi kroz selo kao i betonski most koji spaja dva regionalna puta. Mi smo se obratili mnogim državnim institucijama koje su za to nadležne za pomoć, a ono što smo mi bili u mogućnosti,danas smo uradili na ovoj vanrednoj sednici i izvršili rebalans budžeta te izdvojili sredstva koliko smo mogli za istražne radove i sanaciju oštećenih objekata, rekao je predsednik SO Golubac, dr Boban Trifunović. – Ono što iznenađuje i ovoga puta odbornici opozicije iz DS i G 17 plus nisu prisustvovali sednici i nisu dali podršku ove važne odluke za pomoć meštanima Miljevića, što znači da nisu mnogo zainteresovani za životne problema naših meštana, već uskostranačkim i ličnim interesima i dalje bojkutuju rad ove Skupštine. Od tri odbornika iz ovog sela, dva zbog svojih razloga nisu se pojavila na sednici, a ono što je najgore jedan od njih je i predsednik mesne zajednice iz DS. Doneta je i veoma važna odluka, odnosno zaključak o prihvatanju pisma o namerama sa kompanijom ,,Provider Green’’ iz rumunskog grada Temištvara o gradnji postrojenja za proizvodnju električne energije uz pomoć vetrenjača koje već postoje u okruženju. Ovo će doprineti i zapošljavanje ljudi iz ovog kraja i značajnu sumu novca u opštinskoj kasi kada ovaj projekat počne da funkcioniše, naglasio je Trifunović.

– Na ovoj sednici prisustvovalo je 16 odbornika, imali smo većinu, jer su se stekli zakonski uslovi, posle prestanka mandata jednom odbornuku iz SRS zbog promene mesta prebivališta. On je zamenjen, a umesto njega verifikacijom skupštinske većine, imenovan je drugi odbornik iz ove stranke. Nadam se da će ova sednica na kojoj je formirana većina biti poslednja u pokušaju opozicije iz redova DS i G17 plus da izazove krizu, promeni volju birača i izazovu prinudnu upravu i nove lokalne izbore. Međutim, i pored toga, radimo na realizaciji mnogih projekata u interesu naših građana i opštine Golubac, rekao je predsednik opštine dr Nebojša Mijović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari