Zbog povećanja cena zakupnina za javne površine u Novom Pazaru su nezadovoljni vlasnici ugostiteljskih radnji i garaža. Nezadovoljstvo je već iskazalo petnaestak ugostitelja koji imaju lokale i letnje bašte u novoizgrađenoj pešačkoj zoni u centru grada, koji će morati da dnevno izdvoje 56 dinara po metru kvadratnom za svoje letnje bašte.


Prošle godine cena je bila 25 dinara po kvadratu. Korišćenje letnjih bašta u prvoj zoni je 36, u drugoj 24 i 16 dinara po metru kvadratnom je u trećoj zoni. Po odluci komisije Gradskog veća, vlasnici ugostiteljskih lokala u ekstra zoni (pešačka zona) danas do 15 sati moraju imati odobrenja za korišćenje tog prostora i izmiren dug za prethodni mesec, jer su za period od 25. maja do 25.juna bili oslobođeni plaćanja.

Za pisanje peticije kojom se traži menjanje cenovnika spremaju se i vlasnici garaža postavljenih na javnim površinama. Po novom cenovniku u ekstra zoni prostor za garažu plaća se 165 dinara po kvadratnom metru i 102 dinara je u ostale četiri zone. U odnosu na prošlu godinu ove zakupnine, po tvrdnjama građana, povećane su nekoliko puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari