Građani Novog Pazara uplaćuju pomoć postradalim područjima od zemljotresa u Turskoj i Siriji: Dosad uplaćena višemilionska suma 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/DS)

Na poseban račun za prikupljanje finansijske pomoći postradalim područjima od zemljotresa u Turskoj i Siriji do juče su građani Novog Pazara uplatili šest miliona dinara.

U gradskoj upravi ocenjuju da je apel za prikupljanje pomoći „naišao na dobar odziv i kod građana i kod velikih preduzeća“ i da se, osim pomoći u novcu, građani donose i pomoć u robi, koju predaju na punktu u Domu omladine.

Menadžmenti velikih privatnih preduzeća „Novi Pazar put“ i „Ukras“ doneli su odluku o finansijskoj pomoći. Preduzeće „Ukras“ uplatilo je uplatilo 20.000 evra, a „Novi Pazar put“ 15.000 evra.

Gradsko veće Novog Pazara u utorak je donelo odluku da postradalim područjima u Turskoj i Siriji uputi po 10.000 evra.

Mešihat Islamske zajednice (IZ) u Srbiji, juče je proglasio „Nedelju pomoći ugroženim od zemljotresa“, koja će trajati do 16. februara.

Sutra, nakon džume namaza (glavne nedelje molitve), vernici će u džamijama davati novčane priloge, a van tog mogu da ih uplaćuju na blagajnama Mešihata, Centra za humanitarni rad „Hajrat“ i odborima u Sandžaku, Srbiji i dijaspori.

Iz Mešihata je saopšteno da će ta pomoć biti upućena „preko proverenih kanala“ u saradnji sa Rijasetom IZ BiH.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari