Građanima dostupne online obuke Nacionalne akademije za javnu upravu 1Foto: Nacionalna akademija za javnu upravu

Nacionalna akademija za javnu upravu već postojeće onlajn obuke obogatila je novim edukativnim programima koji omogućuju svim zainteresovanim državnim službenicima da ovladaju novim profesionalnim veštinama, a zainteresovanim građanima predlažu, gotovo svakodnevno, po jedan besplatan online kurs koji nude najpoznatiji svetski fakulteti.

Kako navode, razlog je bila novonastala situacija prouzrokovana pandemijom korona virusa, zbog čega su želeli mnogima da izađu u susret.

„Od prošle nedelje, NAJU je počela i sa organizovanjem vebinara – video konferencija koje se održavaju putem interneta u realnom vremenu, sa idejom da organizuje jednu konferenciju nedeljno, a s obzirom na veliko interesovanje državnih službenika, ovaj vid obuka biće nastavljen i u maju. Teme aprilskih vebinara odnose se na upoznavanje načina za prevazilaženje stresa, bezbednost i zdravlje na radu kao i na korišćenje instrumenata za pretpristupnu pomoć Evropske unije“, navodi se u saopštenju Nacionalne akademije za javnu upravu.

U saradnji sa ECDL kancelarijom u Beogradu, NAJU je obezbedila i mogućnost za usavršavanje digitalnih kompetencija službenika putem onlajn obuka, te pripremila i seriju video materijala sa ciljem da se ljudi pokrenu i poprave psihofizičko stanje. Ovi materijali će biti dostupni svim građanima na YouTube kanalu na sledećem linku:

https://www.youtube.com/watch?v=rEXm0XGDj2U&list=PLagShrxDFuo7dj0pKW-cOqA5BWNo0c-n6

Podsećaju da su tokom 2019. godine potpisali Sporazum o saradnji sa Pravnim fakultetom Univerziteta u Beogradu i Univerziteta u Kragujevcu.

„Kako tokom trajanja vanrednog stanja visokoškolske ustanove neće biti u mogućnosti da održavaju predavanja u svojim prostorijama, dogovoreno je da NAJU omogući pristup obuci Opšti upravni postupak i na taj način pomogne studentima da nastave sa pripremom ispita Upravno pravo i Upravno procesno pravo. Na LMS platformi do sada se registrovalo 1.600 studenata i šest profesora, a njih 330 započelo je obuku“, dodaju u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari