Gradonačelnica Užica prima još jednu platu na Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija 1Jelena Raković Radivojević Foto: Grad Užice

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević angažovana je kao dopunski predavač na Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija, a za taj posao na nivou semestra prima 115.000 dinara

Iako prema poslednjem zvaničnom izveštaju Agencije za sprečavanje korupcije, gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević, osim plate od 110.000 dinara, prima još 30.000 dinara mesečno od Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, ti podaci se odnose samo na period od 2019 do 2020. godine, kada je ona bila angažovana kao član Privremenog saveta Akademije.

Od 2020.  godine, Raković Radivojević je na toj Akademiji angažovana kao predavač.

-Jelena Raković Radivojević angažovana je kao dopunski predavač, van radnog odnosa u Akademiji i za to prima iznos koji je, odlukom Saveta, određen za tu namenu – kaže Ljubica Diković, predsednica Akademije, sa sedištem u Užicu.

Gradonačelnica Užica kao dopunski predavač radi na predmetu Interna medicina sa zdravstvenom negom, a na tom poslu angažovana je od 2020. godine.

Gradonačelnica Užica prima još jednu platu na Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija 2
Ljubica Diković, Foto: Grad Užice

– Jelena Raković Radivojević za taj posao prima 115.000 dinara, na nivou semestra, kaže Diković.

U nameri da čujemo i komentar Jelene Raković Radivojević, novinar Danasa je pozvao gradonačelnicu Užica ali ona nije bila raspoložena za razgovor na ovu temu.

Gradonačelnica Užica završila je Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu i specijalističke studije kojima je stekla zvanje doktor specijalista anesteziologije sa reanimatologijom i intezivnom negom.

U Opštoj bolnici Užice od 2005. do 2007. godine radila je kao šef Odseka intenzivne nege, a od 4. marta 2013. godine obavljala je funkciju direktora Opšte bolnice.

Za gradonačelnicu je izabrana u avgustu 2020. godine.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari