Gradonačelnik Subotice o pucnjavi: Nije ugrožena bezbednost građana, ne pomagati migrantima 1Foto: J. Patarčić/Danas

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je, reagujući na pucnjavu koja se u ponedeljak uveče, 24. jula, dogodila između grupe migranata na Hajdukovu u kojoj je jedan migrant izgubio život a dvoje je povređeno, istakao da bezbednost građana Subotice nije ugrožena i da on ima potpuno poverenje u policiju.

„Pripadnici Policijske uprave Subotice i Žandarmerija su danonoćno na terenu poslednjih nekoliko meseci. Imamo pojačane aktivnosti i smanjen broj migranata u našim šumama, nekada ih je bilo 400, a sada su procene da ih ima od 30-50“, rekao je Bakić novinarima.

On je naveo da se problem migranata ne tiče samo Subotice ili Srbije već da je u pitanju svetski problem, kao i problem da se svaki dan sa mađarske strane ovde vraća od 200 do 400 ilegalnih migranata.

Prema njegovim rečima, na žalost postoje i naši sugrađani koji pomažu migrantima uprkos apelima da to ne čine.

„Oni svoje domaće proizvode prodaju migrantima i napravili su tu neku trgovinsku vezu. Postoji jedan broj naših sugrađana koji radi dostavu hrane, njihov transport za određenu svotu novca, koji im pomažu u ilegalnom priključenju na izvore električne energije, a postoje i oni koji im pružaju čak i utočište u svom domu“, istakao je gradonačelnik.

On je ponovo apelovao na Subotičane koji rade te stvari da im ne pomažu, jer bi migranti bez te logistike bili svesni da nisu dobrodošli na ovoj teritoriji.

Prethodni komesar za izbeglice je tražio proširenje kapaciteta Prihvatnog centra u Subotici što je on, kako je naveo, odbio.

„Grad je ove godine sa više od tri miliona dinara finansirao premeštanje migranata po drugim prihvatnim centrima u Srbiji“, dodao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari