Grbović: Šta radi BIA povodom višenedeljnog terorisanja građana dojavama o bombama? 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

„Bezbedno informativna agencija se angažuje onda kada neko ruši brdo u Grdelici, kada nastupi nestašica šećera i brašna, kada neko napiše pogrdan tvit, ali zato ćuti dok se građanima sistematski ugrožava normalan život zbog višegodišnjeg dojava o postavljenim bombama širom Srbije“, rekao je Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana.

Lider PSG smatra da ukoliko BIA već nedeljama ne može da reši ovaj problem, onda je neophodno da direktor Bratislav Gašić podnese neopozivu ostavku i svoje mesto prepusti nekome ko će moći da se izbori za povratak mirnog i normalog života građana Srbije.

„Takođe je neobjašnjiva činjenica da je u prethodnih šest meseci u Srbiji održano više sednica Saveta za nacionalnu bezbednost nego skupštinskih zasedanja, a da se Savet nijednom nije sastao povodom dešavanja koje predstavljaju klasičan primer terorizma. Zabrinjavajuće je to što je postalo moguće i nekažnjeno da neko nedeljama šalje jezive pretnje, da se deca gotovo svakodnevno evakuišu iz škola, da njihovi roditelji zbog toga ne mogu da idu na posao, a da se niko od nadležnih zbog toga nije dodatno angažovao“, zaključio je Pavle Grbović.

Da podsetimo, nove dojave o podmetnutim eksplozivnim napravama juče ujutro su stigle na adrese preko 300 škola u Beogradu.

Na mejl redakcije Danasa danas je stigla dojava da su postavljene bombe u jednom lancu kladionica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari