Grupa migranata posetila kikindski muzej, upoznali se sa lokalnom kulturom 1Foto: Narodni muzej Kikinda

U pratnji predstavnika UNHCR-a i NVO „Humanitrani centar za integraciju i toleranciju“a u cilju socijalizacije i humanog odnosa, grupa migranata iz Pirhvatnog centra u Kikindi posetila je Narodni muzej Kikinda gde su se upoznali sa kulturom i običajima kraja gde su smešteni.

Kako navode u ovoj ustanovi, ovo je druga godina za redom kako se organizauje upoznavanje migranata sa lokalnim nasleđem Kikinde.

Reč je o gurpi od 24 muškarca iz Maroka i Avganistana, koji su posetili muzej na inicijativu organizacija koje brinu o njihovom tranzitu.

U kikindskom muzeju kažu da su im prikazali film o prošlosti, održali redavanje i da se potom gosti obišli stalnu muzejsku postavku a pogledali su i izložbu o fudbalu.

Takođe, u pedagoškoj službi ove institucije ističu da je dobro da se mogranti, ako već borave u tranzitu u Kikindi,upoznaju sa kulturom mesta u kome borave.

Kako prenose kikindski mediji, u Prihvatnom centru za migrante, koji je smešten između Kikinde i Banatske Topole, smeđteo je 400 muškaraca. iz Maroka, Pakistana, Avganistana, Bagladeša, Indije i Sirije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari