I za prosvetnu inspektorku u Novom Pazaru zatvorene kapije OŠ „Avdo Međedović“ 1Foto: Sead Biberović

Prosvetna inspekcija, na čelu sa Svetlanom Filipović, nije zuspela da izvrši primopredaju dužnosti direktora u Oš „Avdo Međedović“.

Kapija je bila zatvorena. Ispred su bili roditelji, tako su se predstavili okupljeni, a iza zaposleni. Uzalud je Filipović pokazivala svoju službenu legitimaciju. Mogla je da dođe samo do zaključane kapije, kroz čije rešetke joj je jedna od zaposlenih objašnjavala „da treba da ih razumeju, sve rade po zakonu i brane ustanovu koja je od nacionalnog značaja za Bošnjake“.

Nisu inspektorke bile raspoložene za davanje izjava, kratko su prokomentarisale da će „dalje korake odrediti Ministarstvo prosvete“, a Filipović je rekla da će da napiše zahtev tužilaštvu da da nalog policiji, da im obezbedi ulazak u školu. Okupljeni, za koje se tvrdi da su aktivisti SDA Sandžaka, su inspektorkama rekli „da ne dolaze više“.

Problemi u ovoj školi su nastali zbog imenovanja vd direktora na šest meseci. Ministar prosvete Mladen Šarčević je na to mesto imenovao Safeta Smnajovića, profesora fizike i člana Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića. Prethodna dva konkursa za izbor direktora su propala, pa je zbog toga imenovan vršilac dužnpsti. Na drugom konkursu podršku Nastavničkog veća i Školskog odbora dobio je Zahir Gudžević, čiji izbor je podržalo i Bošnjačko nacionalno veće (BNV).

Novoimenovanom direktoru, deo zaposlenih, na čijem čelu je bio bivši direktor Ahmedin Đerlek, Smajoviću nisu dozvolili da uđe u školu, u kojoj se, zbog ovih nesporazuma časovi odvijaju skraćeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari