Informer kažnjen jer je Boška Obradovića nazvao fašistom 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda u Beogradu od 5. juna ove godine kojom je vlasniku dnevnog lista „Informer“ – „Insajder timu DOO“ iz Beograda naloženo da zbog povrede časti i ugleda Bošku Obradoviću isplati 100.000 dinara zbog teksta pod naslovom „Sram te bilo, fašisto“ od 17. juna 2018. godine.

Takođe, internet portal „Informera“ već je morao da objavi ovu pravosnažnu sudsku presudu https://informer.rs/vesti/politika/557291/ime-naroda-presuda-viseg-suda-beogradu.

„U ovom tekstu, kao i u samom naslovu i podnaslovu, iznose se određene konstatacije-tvrdnje koje su, po mišljenju ovog suda, takve da kod prosečnog čitaoca ne mogu a da ne izazovu krajnje negativnu ocenu onoga na koga se te informacije odnose, a koje tvrdnje predstavljaju netačnu informaciju, pa samim tim i nedopuštenu“ – stoji u obrazloženju presude.

Kako je navedeno, pored toga izneseni su neprimereni i preterani vrednosni sudovi koji pri tom za polaznu osnovu nemaju istinite činjenice, praćeni uvredljivim naslovom.

„Sud je pravosnažnom presudom skinuo klevetničku ljagu sa mog i imena Dveri da smo fašisti i kaznio one koji godinama neprestano iznose te laži i uvrede u javnost“ – rekao je lider Dveri Boško Obradović.

On je naveo da ne očekuje da režimski mediji neće prestati sa negativnim kampanjama, kao i da su kazne ukalkulisali u svoj godišnji budžet.

„Oni sve ovo rade po nalogu vladajućeg režima od koga dobijaju i ogromne subvencije od narodnih para iz državnog budžeta, tako da sve kazne koje stalno plaćaju zbog klevetanja i vređanja velikog broja protivnika vlasti zapravo snose građani Srbije“ – rekao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.