Ivan Ivanović odbio da da iskaz pred Simom Spasićem: Neću da govorim pred čovekom koji je pretio meni i mojoj porodici 1Foto: Promo

Voditelj Ivan Ivanović napustio je kancelariju Prvog osnovnog tužilaštva u Katanićevoj ulici, izrevoltiran što iskaz mora da daje pred Simom Spasićem, koji je njemu pretio ubistvom, a njegovoj ženi i ćerkama silovanjem.

– Da sedim u istoj prostoriji sa Spasićem koji mi je pretio, ne pada mi napamet. S obzirom da je, prema rečima tužiteljke, on morao da čuje moj iskaz, demontrativno sam uzeo ličnu kartu, izašao napolje i napustio zgradu – kaže Ivanović za Danas.

Naš sagovornik dodaje da ne može da se smiri, da se jedva suzdržao od burne reakcije, i da ne može da veruje da naš zakonodavni sistem reaguje tako što onog ko preti, i žrtvu, stavlja u istu prostoriju.

– Bili smo u sobici dva sa dva. Obezbeđenja nigde nije bilo. Pitam se kako je žrtvama silovanja, ako i one moraju da prođu kroz ovo, da se iznova suočavaju sa napadačem – ističe Ivanović.

Podsetimo, Simo Spasić je poslao niz uvreda i pretnji SMS-om Ivanu Ivanoviću, a on je skrinšotove poruka objavio na Tviteru. Potom je Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo proces po službenoj dužnosti, pa je danas Ivanović pozvan da da iskaz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari