Iz suda u Podgorici ukradena dva pištolja iz predmeta protiv optuženih za planiranje ubistva Belivuka i Miljkovića 1Foto: Stefan Tomašević/ATAImages

Iz depoa Višeg suda u Podgorici ukradena su dva pištolja iz predmeta protiv optuženih za planiranje ubistva Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, objavio je danas potal RTCG.

Kako je utvrdila komisija, nedostaju pištolji Walter Creed kalibra 9 milimetara, mehanički uklonjenog fabričkog broja i pištolj marke Glok fabričkog broja BCYF241.

Ti pištolji tiču se predmeta Janka Vukadinovića i ostalih, protiv kojih se vodi postupak zbog planiranja, između ostalog, ubistva optuženih beogradskih kriminalaca Marka Miljkovića i Veljka Belivuka, navodi RTCG.

U saopštenju koje je potpisao predsednik Višeg suda Boris Savić ističe se da ga je predsednik komisije za popis arhiva Višeg suda u Podgorici sudija Zoran Radović obavestio da su nestali pištolji, dostavljeni depozitu suda 12. avgusta 2022. godine,“pod pod poslovnim brojem KPD 118/22″.

Predsednica specijalnog veća sudija Nada Rabrenović uputita je ranije dopis depou Višeg suda kako bi se proverili navodi advokata Damira Lekića, da su pištolji nestali.

Optužnicom Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) predstavljeno je da su Janko M. Vukadinović iz Podgorice i NN osoba, krajem 2019. godiune, formirali kriminalnu organizaciju čiji su članovi postali Radovan Stanišić, Mile Jovanović iz Nikšića, Almira Mujahodžić, Momčilp Milić i Dušan Ivanović.

Šta je sve odneto iz depoa podgoričkog Višeg suda nije do kraja poznato ni više od četiri meseca od kako je u centru grada otkriven tunel koji je vodio od stana zgrade u Njegoševoj 12 do sudskog depoa, a još se ne zna ni ko su nalogodavci i finansijeri te akcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari