Predsednik opštine Loznica Vidoje Petrović zatražio je od ministra policije Dragana Jočića da izmeni Pravilnik o utvrđivanju registarskih područja za motorna i priključna vozila, kako bi Loznica zadržala status posebnog područja, koji je imala više od dvadeset godina. Pravilnik koji je objavljen 7.

Predsednik opštine Loznica Vidoje Petrović zatražio je od ministra policije Dragana Jočića da izmeni Pravilnik o utvrđivanju registarskih područja za motorna i priključna vozila, kako bi Loznica zadržala status posebnog područja, koji je imala više od dvadeset godina. Pravilnik koji je objavljen 7. decembra u Službenom glasniku Republike Srbije između ostalog predviđa da Loznica sa tri susedne opštine – Malim Zvornikom, Ljubovijom i Krupnjem – pripadne registarskom području Šabac. Prethodnim pravilnikom iz jula 1985. godine Loznica je zajedno sa te tri opštine bila posebno registarsko područje.
U pismu koje je Petrović uputio Jočiću, a koje je prenela Televizija Podrinje, navodi se da je takva odluka „čudna“ jer se Loznica zbog svog razvoja preporučila za dobijanje statusa grada prema predloženom Zakonu o teritorijalnoj organizaciji. Petrović je naglasio da je u tom gradu povećan broj stanovnika i da iznosi oko 100.000.
Predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke u Loznici Petar Ekmeščić optužio je lokalnu vlast da je svojom neaktivnošću dozvolila da se smanji još jedna od značajnijih nadležnosti opštine. On je izjavio da je Loznica u ranijem periodu ostala bez graničnog prelaza za teretna vozila, republičkog vodoprivrednog inspektora i da su smanjene nadležnosti policijske službe i elektrodistribucije u tom gradu. – Do svega ovoga ne bi došlo da su lokalne vlasti radile ono što treba da rade. Nadam se da je ovo poslednji udarac koji trpimo zbog loše vladavine na lokalnom nivou – rekao je Ekmeščić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari