Još 1.288 novoobolelih, sedam preminulih, 26 na respiratorima 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 1.288 novoobolelih od korona virusa i sedam preminulih.

Ukupno u našoj zemlji do sada su 733.332 osobe obolele od ovog virusa, a registrovano je 7.174 smrtna slučaja.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 868 pacijenata, od kojih je 26 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirana je 11.761 osoba, a ukupno od marta 4.831.558.

Povezane vesti:

Dopunska, odnosno, treća doza vakcine protiv virusa korona počeće da se daje u Srbiji od sutra, 17. avgusta 2021. godine, rečeno je Danasu u Vladi Srbije.

Kako broj zaraženih u opštoj populaciji raste, tako se povećava i broj obolele dece. U KBC „Dragiša Mišović“ juče pre podne bilo ih je smešteno sedmoro.

Vakcinacija u Srbiji je potpuno stala i ako nastavimo ovakvim tempom, moraćemo da bacamo ili poklanjamo vakcine, izjavio je za dnevni list „Nova“ profesor farmakologije na Medicinskom fakultetu u Beogradu Radan Stojanović, i procenio da imamo oko milion i po neiskorišćenih vakcina.

Imunolog Milanko Šekler izjavio je danas da je, pred najavljeni početak vakcinacije protiv korona virusa trećom dozom „trenutak da stručna tela koja se bave imnologijom trebaju da odgovaraju na nedoumice“, koje imaju oni koji bi trebali da prime tu dozu.

U beogradskoj Studentskoj poliklinici trenutno je registrovano 65 studenata koji su pozitivni na korona virus, što je višestruko povećanje u odnosu na podatke iz juna, kada je pozitivno bilo samo devet, izjavila je dr Milena Tomašević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari