Još 4.091 novi slučaj, 49 preminulih, na respiratorima 312 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

U Srbiji je u poslednjih 24 sata registrovano 4.091 novozaraženi od korona virusa i 49 preminulih. Ukupno u našoj zemlji do sada je 316.344 osobe obolelo od ovog virusa, a registrovano je 2,881 smrtni slučaj.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 9.688 pacijenata, od kojih je 312 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirano je 15.387 osoba, a ukupno od marta 2.203.391.

Povezane vesti:

Konfuzija oko nabavke vakcine, pogrešnih najava predsednika države Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić o količini doza koje će stići i rokovima za vakcinaciju celog stanovništva, neće uticati na Vučićev rejting, kažu sagovornici Danasa.

Ministarka za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da će bezbednost vakcine protiv korona virusa pokazati tako što će je među prvima primiti.

Preležali koronu pa prepušteni sami sebi, uz parolu – teraj dalje

Zdravstvena kriza izazvana pandemijom korona virusa izaziva i ekonomsku krizu, a jedan od najpogođenijih sektora privrede je ugostiteljstvo.

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je danas EU da Srbiju i države Zapadnog Balkana uključi u proces vakcinacije istim vakcinama koje će biti korišćene u Uniji i da time kako je naveo, pokaže da nisu tačne tvrdnje predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa početka pandemije da je evropska solidarnost „mrtva“.

U svetu je od korona virusa umrlo 1.731.936 osoba, a više od 78 miliona slučajeva zaraze je potvrđeno, prenela je danas agencija Frans pres novi bilans prikupljen do 11.00 sati (GMT).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari