Još se sanira šteta od nevremena u Zrenjaninu, nema povređenih 1Foto: M.P. / Danas

Neka naseljena mesta na području srednjeg Banata i dalje nemaju struju, a slično je i u opštinama Žitište, Novi Bečej kao i u Debeljači, nakon što je sinoćno nevreme pričinilo štetu na električnim vodovima i trafo stanicama.

Zbog pokidanih elketro vodova neki delovi Zrenjanina bili su bez struje od osam uveče do osam ujutru, a brojne komunalne ekipe sinoć i danas su na terenu kako bi uklonile posledice nevremena.

Nevreme je prouzrokovalo brojne probleme, obaranje stabala, prekide i zastoje u saobraćaju ali nije bilo povređenih.  Na jednom prodajnom objektu u Melencima vetar je odneo krov, čiji pad je prouzrokovao oštećenje elektro mrežen pa je struja preventivno isključena.

Prema podacima Gradske uprave Zrenjanin, komunalne službe, inspekcije, javna komunalna preduzeća i vatrogasci spasioci izašli su na teren tokom noći, a od jutros intervenišu na više od 20 lokacija na kojima su prijavljeni različiti problemi usled posledica olujnog vetra.

Štete su prijavljene i na teritorijama mesnih zajednica Lukićevo, Lazarevo, Banatski Despotovac, gde je u prekidu snabdevanje električnom energijom ili vodosnabdevanje, kao i u Belom Blatu, Lukinom Selu.

Zbog štete koju je vetar naneo mobilijaru i zelenilu na kupalištu Peskara, danas će ova plaža biti zatvorena kako bi komunalne službe uklonile sve što je oštećeno.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari