Kladovljanin Zlatko Otašević prvi doplivao do Časnog krsta 1Plivanje za časni krst Kladovo 2022

Na gradskoj plaži u Kladovu, u prisustvu stanovnika ovog podunavskog grada; održano je tradicionalno 21. Bogojavljensko plivanje za Časni krst na Dunavu. Prvi je do Časnog krsta doplivao Kladovljanin Zlatko Otašević (29).

I ove je godine na Bogojavljenskom plivanju učestvovala Svetlana Vuković (55),  koja je sa 19 učešća rekorderka ove tradicionalne manifestacije.

Sunčano i relativno toplo vreme za drugu polovinu januara, bilo je šest Celzijusovih. Dvodecenijska tradicija plivanja za Časni krst „izvela“ je na gradsku plažu u Kladovu danas brojne Kladovljane,  koji su a obale bodrili učesnike Bogojavljenskog plivanja.

Kao i prošle, ove godine „trka“ je startovala sa gradske plaže, za razliku od prethodnih godina, koje je započinjala skokom u Dunav sa palube broda “Đerdap”.

Stazu, dugu 33 metra, najbrže je preplivao Kladovljanin Zlatko Otašević, a u konkureniciji 13 plivača bila je i jedna pripadnica lepšeg pola.

To je Svetlani Vuković (55) ovo je bilo 19 učešće na Bogojavljenskom plivanju u Kladovu i ona je po broju učešća rekorderka ove manifestacije.

Učesnici ovogodišnjeg plivanja za Časni krst u Kladovu, gotovo bez razlike kažu, da je učešće u ovoj trci izazov i način kojim danas može da se dokaže hrabrost vitezova.

Bogojavljenska trka i ove godine održana je pod pokroviteljstvom opštine Kladovo koja je tri prvoplasirana takmičara nagradila novčanim nagradama.

Plivanju za Časni krst u Dunavu prethodila je litija od Crkve Svetog Đorđa u Kladovu do gradske plaže.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari