Klizište, blato i ulice kao minsko polje u užičkom naselju Krčagovo, a gradska vlast ne reaguje 1Foto: DS Užice

Gradski odbor Demokratske stranke Užice zahteva od gradske vasti da hitno reši velike i nagomilane komunalne probleme u naselju Krčagovo, jednoj najvećih mesnih zajednica u Srbiji.

Stanovnici tog naselja, dodaje se, „godinama su svedoci nezainteresovanosti gradske vlasti za njihove probleme, poput neosvetljenih ulica, čestih kvarova na uličnom osvetljenju, neredovnog pranja ulica, naročito posle zimske sezone kada se pešaci preko Dovarja guše u prašini, raskopanih ulica, punih kontejnera, urušenih stepenica, neodržavanja zelenih površina“.

Poslednjih mesec dana, ističu, „problemi su su kulminirali i ozbiljno ugrožavaju bezbednost građana“.

Klizište, blato i ulice kao minsko polje u užičkom naselju Krčagovo, a gradska vlast ne reaguje 2
Foto: DS Užice

„U krugu nekadašnje kasarne privatni investitor je započeo gradnju objekta nepoznate namene. I ništa ne bi bilo sporno da nije uklonjen potporni zid, koji je izazvao klizište i ozbiljno oštećenje ulice iznad pomenute parcele. Od pojave klizišta, mašine su nestale, a radovi stali“.

Kao drugi primer nebrike gradske vlasti, demokrate navode da je „pre jednog meseca, zbog kvara na vodovodnoj mreži, niži deo Krčagova, uključujuči i bolnicu, ostao bez vode dva dana“.

„I to ne bio bio problem, kvarovi se dešavaju, da „stručnjaci“ iz Vodovoda nisu iskopali minimum deset rupa tražeći kvar, koji do danas nije lociran, već je redovno snadbevanje vodom omogućeno gumenim crevima kao „savremenim“ načinom spajanja vodovodne mreže koja nije oštećena“, navode u odboru užičkih demokrata.

Klizište, blato i ulice kao minsko polje u užičkom naselju Krčagovo, a gradska vlast ne reaguje 3
Foto: DS Užice

„Ulica Norverških interniraca koja, takođe, vodi do škole i dečijeg vrtića“, dodaje se „više liči na minsko polje, nego na normalnu saobraćajnicu“.

„I niz drugih primera ukazuju na nestručnost i neozbiljnost gradske vlasti i ozbiljno utiču na kvalitet života građana Krčagova, prvenstveno dece, ali i građana koji svakodnevno dolaze u ovaj deo grada – u gradsku bolnicu, tržni centar, megamarkete“.

Uz ocenu da „gradska vlast nema odgovore na ove probleme, jer je nestručnost njihova glavna odlika“, demokrate poručuju da „ovom prilikom ne postavljaju pitanje, već insistiraju na tome da se pomenuti problemi reše“.

Gde je predsednik MZ

„Pozivamo predsednika MZ Krčagovo, ako neko upošte zna kako se zove i kako izgleda, da obavlja svoju funkciju i pokrene rešavanje komunalnih problema u svojoj mesnoj zajednici“.

Krčagovo u blatu

Odbor DS je pozvao i gradske čelnike da se uvere u navedene probleme, ali ih „upozorava da ne dolaze skupocenim autimobulima, jer im preti ozbljno oštećenje, već od Dovarja do Lidla, zbog „savršene“ nivelacije kišne kanalizacije“. „Iz najbolje namere preporučujemo im gumene čizme, jer je Krčagovo bukvalno u blatu do guše“, poručuju demokrate.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari