Gradonačelnik Vukovara u dva mandata Željko Sabo opet će se, ali sada kao nezavisni kandidat, kandidovati za gradonačelnika tog sremskog grada, ali Socijaldemokratska partija Hrvatske neće od njega praviti novog Milana Bandića.

Na vanrednim lokalnim izborima zakazanim za 15. juni ta partija neće imati svog kandidata, nego će podržati nezavisnog kandidata Saba koji je istovremeno i njen član.

„To je nešto što je u političkim strukturama i političkim razmišljanjima dosta čudna situacija da jedna stranka nema svog kandidata nego podržava nezavisnog, ali SDP u Vukovaru nije imao mnogo izbora, kaže za Danas šef lokalnog odbora Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Srđan Milaković i dodaje da će Srbi imati na tim izborima svog kandidata, da će to najverovatnije kao i prošli put biti Dragan Crnogorac, a koga će Srbi podržati u očekivanom drugom krugu izbora odlučiće kad do drugog kruga izbora dođe.“

Na pitanje kako se odluka Gradskog odbora SDP-a slaže sa izjavom predsednika te stranke, hrvatskog premijera Zorana Milanovića da se nada da se Sabo neće kandidovati za gradonačelnika, predsednik vukovarske organizacije socijaldemokrata Goran Bošnjak za Danas kaže da je „i to ispunjeno“.

„Milanović je očekivao da Sabo neće biti kandidat SDP-a i on zvanično nije kandidat SDP-a“, kaže Bošnjak i dodaje da je po partijskom statutu autonomno pravo gradske partijske organizacije da odluči ko će biti njen kandidat na izborima i da li će uopšte imati kandidata. Uz sve poštovanje predsednika stranke, doneta je odluka da se podrži Sabo zbog svojih zasluga iz prethodnih pet godina“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari