Kompanija Linglong demantovala navode o izlivanju otpadnih voda iz njene fabrike 1Foto: N1

Kompanija Linglong je, povodom izveštavanja medija da je došlo do izlivanja otpadnih voda iz njihove fabrike, saopštila da su ti navodi u potpunosti netačni.

„Izlivanja otpadne tehnološke vode svakako nije bilo, a u okviru fabričkog kompleksa su, u skladu sa zakonom, projektovani zasebni sistemi za odvođenje atmosferske, sanitarno-fekalne i tehnološke otpadne vode, koji su trenutno u fazi izgradnje“, naveli su u saopštenju.

Iz Linglonga su dodali da se ovi sistemi zasebno izvode, kako bi bila zagarantovana odvojenost tehnološke otpadne vode i kišnice.

„Dva kanala, koja su trenutno u procesu izgradnje, služe za odvođenje atmosferske vode tj. kišnice iz fabričkog kompleksa kompanije Linglong, što je u potpunosti u skladu sa relevantnim propisima i pravilima struke. U njima nikad nisu ispuštene, niti se planira ispuštanje tehnoloških ili fekalnih otpadnih voda“, ukazali su, prenosi N1

Ističu da je u okviru samog kompleksa već izgrađeno postrojenje za tretman industrijskih otpadnih voda i da će ta voda postrojenje napuštati tek nakon što se utvrdi da su zadovoljeni zahtevi relevantnih standarda.

„Puštanje ovog postrojenja u probni rad se uskoro planira, a njegova važnost je još tokom projektovanja fabrike uzeta u obzir i sastavni je deo projekta tehnologije.Želimo da naglasimo da je ovaj objekat ne samo neophodan za realizaciju proizvodnje, već je prema zakonu i obaveza kompanije Linglong. Tek nakon prečišćavanja u postrojenju za preradu otpadnih voda, odnosno kada se produkovane tehnološke otpadne vode dovedu u propisane okvire dozvoljenih koncentracija zagađujućih materija, ta voda će napustiti fabrički kompleks i biti ispuštena u gradsku kanalizaciju“, stoji u saopštenju.

Kompanija je poručila da će uvek poslovati po strogim principima, poštujući pravila i regulative i da će strogo voditi računa o zajednici u kojoj posluje.

„Razumemo zabrinutost lokalne zajednice i iz tog razloga se zalažemo isključivo za istinito i objektivno izveštavanje od strane odgovornih medija“, zaključeno je u saopštenju kompanije Linglong.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari