Kon: Za sada neće biti novih mera za naše građane koji dolaze iz inostranstva 1Foto: Beta/Vlada Srbija/Slobodan Miljević

Nove mere se uvek spremaju u zavisnosti od situacije, ali za sada nikakve nove mere se ne predviđaju za naše građane koji dolaze iz inostranstva, izjavio je u Jutarnjem dnevniku RTS epidemiolog Predrag Kon.

Upitan koliko bi trebalo da se smanji broj zaraženih da bi se ukinuo test na ulasku u Crnu Goru, Kon je odgovorio da je kriterijum 25 zaraženih na 100.000 stanovnika i predvideo da će to biti za „nekih nedelju dana“, ako se održi ovakva situacija.

Kon kaže da to što se ne smanjuje broj pregleda i dalje stvara nesigurnost.

„Najvažniji su svakako brojevi, oni jesu orijentacioni, ali je činjenica da to pada i da već dva dana imamo sigurno mnogo bolju situaciju“, istakao je Kon.

Ukazao je da situacija ide nabolje, ali da smo nesigurni zbog priliva onih koji imaju tegobe i onih koji se definišu kao sumnjivi.

„U Beogradu se taj broj smanjuje, ali ima neki svoj ritam. Subotom i nedeljom se spusti, pa onda ponedeljak bude najveći, jer naš čovek subotom, pogotovo nedeljom ne ide kod lekara i to je navika koja je preneta“, ocenio je Kon.

Na pitanje koliko ljudi ima antitela na korona viurs, Kon kaže da prema jedinom preseku koji je rađen rezultat je bio 6,4 odsto, ali da sada očekuju da je više od 10 posto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari