Koalicija SPS – PUPS – JS, SRS i DSS u opštini Bela Palanka čine novu opštinsku vlast budući da imaju 16 od 29 mandata. Za predsednika SO na konstitutivnoj sednici opštinskog parlamenta, sa 18 glasova, izabran je Dragan Pavlović, predsednik Okružnog odbora SRS i u dva mandata republički poslanik, a za zamenika predsednika SO izabrana je Danijela Krstić, profesor razredne nastave i odbornik SPS-a.

Koalicija SPS – PUPS – JS, SRS i DSS u opštini Bela Palanka čine novu opštinsku vlast budući da imaju 16 od 29 mandata. Za predsednika SO na konstitutivnoj sednici opštinskog parlamenta, sa 18 glasova, izabran je Dragan Pavlović, predsednik Okružnog odbora SRS i u dva mandata republički poslanik, a za zamenika predsednika SO izabrana je Danijela Krstić, profesor razredne nastave i odbornik SPS-a. Novoformirana skupštinska većina izabrala je Miodraga Cvetkovića , diplomiranog pravnika, za sekretara SO Bela Palanka. Novi predsednik opštine je socijalista Aleksandar Živković.
Iako je bilo određenih sumnji, koalicioni sporazum koji je potpisan 13. juna između koalicije SPS – PUPS – JS, koja ima devet odbornika, Srpske radikalne stranke sa pet i DSS sa dva odbornička mesta, ispunjen je i formirana je nova skupštinska većina. Novoformiranu skupštinsku većinu svojim glasovima podržala su i dva odbornika Grupe građana Koalicija za Belu Palanku. Opoziciju u lokalnom parlamentu činiće 11 odbornika Demokratske stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari