Korona brojke nastavljaju da rastu u Majdanpeku, Boru i Kladovu, inficirana i deca 1Foto: J. B. K.

Bezmalo svaki drugi juče testirani u Majdanpeku pozitivan je na kororna virus, povećao se broj hospitalizovanih na kovid odeljenjima u Boru, a u Kladovu broj obolelih sve je bliži cifri 200. Poslednjih desetak dana korona brojke značajno su uvećane.

Nakon relativno mirnog vikenda, u majdanpečkoj opštini beleže 29 novih slučajeva zaražavanja korona virusom.

Virusom se izgleda, češće inficiraju nevakcinisani je kod ukupno 134 kovid bolesnika nijednu dozu vakcine nisu primila 94 obolela.

-Tokom protekle nedelje navakcinalnim punktovima dato je 170 doza vakcina od čega je svega 15 bilo prvih doza. Juče se vakcinisalo 12 osoba i niko od njih nije imunizovan prvom dozom – rekla nam je koordinatorka za vakcinaciju Doma zdravlja Majdnapek, Beti Janković, koja kao i direktor ove zdravstvene ustanove dr Dragan Fudulović, ukazuje na sve manje poštovanje protivepidemijskih mera.

-U pojedinim ugostiteljskim objektima koje nemaju ventilaciju, budu gužve. Ne poštuje se distanca, ne nose se maske i u našim kovid ambulantama je sve više pacijenata – konstatuje dr Fudulović.

Juče je u kovid ambulantama zabeleženo 98 poseta, a zbog teže kliničke slike u kovid bolnicama tercijarnog tipa na lečenju je šest pacijenata iz majdanpečke opštine.

Primetan je blagi porast obolele dece i prema podacima Doma zdravlja Majdanpek među kovid bolesnicima je 13 dece uzrasta do 17 godina.

U petom talasu, u ovoj ustanovi računaju početak od 6. januara, inficirana je 131 osoba.

U Boru je tri puta više novozaraženih od izlečenih. Gradski Štab za vanredne situacije saopštio je da je evidnetiran 51 novi slučaj zaražavanja korona virusom, kao id a je jedna osoba preminula od posledica virusne infekcije.

Na teritoriji grada je 389 kovid bolesnika, a na lečenju na kovid odeljenjima borske bolnice je 25 pacijenata.

Uvećan je i broj poseta kovid ambulanti u kojoj su juče zabeležena 72 prva i 81 kontrolni pregled, dok su na prijemnom bolničkom odeljenju pregledana 23 pacijenta.

Virus korona u kladovskoj opštini potvrđen je kod još 19 osoba, u kojoj je sada 187 kovid bolesnika.

Od početka masovne imunizacije u ovoj je opštini dato više od 26.550 doza vakcina, od 15.482 punoletne osobe prvom dozom vakcinisano je oko 10.160, revakcinisano oko 10.050 građana, a trećom dozom imunizovano je oko 6.350 Kladovljana.

Prema podacima nadležnih, od početka epidemije korona virusom opštini Kladovo inficirana je 3.461 osoba izlečena su 3.162 bolesnika, a od posledica virusa preminulo je 112 pacijenata.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari