Krađa ordenja u Palati Srbija i građansko hapšenje aktivista SNS: Vesti koje su obeležile sedmicu za nama 1Foto: Shutterstock/Mirko Kuzmanovic; Antonio Ahel/ATAImages; EPA-EFE/FEDERICO PROIETTI; Printscreen/YouTube/SRBIN.info; Patrick T. FALLON/AFP / Profimedia

U Pregledu nedelje izdvajamo za vas pet vesti koje su obeležile sedmicu za nama.

Treće javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je uhapšeno osam osoba, dok se za dve traga, zbog sumnje da su opljačkali desno krilo Palate Srbija i iz jedne od kancelarija odneli vredno ordenje. Opširnije OVDE.

Skupština Srbije će u 14. sazivu imati šest potpredsednika, dogovoreno je na konsultacijama devet poslaničkih grupa, uglavnom vladajuće koalicije. Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić objavio je da će dva potpredsednika biti iz SNS, po jedan iz manjinskih nacionalnih zajednica – Mađara i Bošnjaka, jedan iz SPS i jedan predstavnik liste Mi – glas iz naroda.  Opširnije OVDE.

Mile Svilar, golman Rome, želeo je da postane reprezentativac Belgije nakon što je već odigrao meč u dresu reprezentacije Srbije. Ipak, pravna rampa je stigla vrlo brzo. Domeniko Tedesko, selektor Belgijanaca, poručio je da su Belgijanci razmišljali o ideji da prvi golman „vučice“ bude na golu reprezentacije, ali da to pravno nije moguće. Opširnije OVDE.

Stanari jedne voždovačke zgrade izvršili su građansko hapšenje aktivista Srpske napredne stranke koji su imali spiskove s podacima stanara, rekao je za SRBIN.info jedan od stanara Davor Kalajžić, diplomata i član udruženja „pokret Moba“. Opširnije OVDE.

Film „Openhajmer“ Kristofera Nolana osvojio je u Los Anđelesu sedam Oskara na 96. uručenju tih nagrada američke Akademije filmskih umetnosti i nauke u pozorištu Dolbi. Film o tvorcu atomske bombe Robertu Openhajmeru osvojio je sedam nagrada, među kojima su Oskari za najbolji film, najbolju režiju, najboljeg glumca i najbolju sporednu mušku ulogu. Opširnije OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari