Kragujevac: Revitalizacija Stare industrijske zone uz pomoć EU 1Foto: Wikipedia

Gradsko veće Kragujevca dalo je saglasnost gradskoj upravi za investicije za pokretanje postupka javne nabavke za radove na revitalizaciji i proširenju braunfild lokacija u staroj industrijskoj zoni.

U toj zoni su locirane nekadašnja Industrija „Filip Kljajić“, fabrika „21. oktobar“, bivša konfekcija „22. decembar“ i druge firme.

Procenjena vrednost radova je oko 93,8 miliona dinara. U realizaciji projekta za razvoj i unapređenje poslovne infrastrukture koji EU finansira preko programa EU PRO, Kragujevac učestvuje sa 17,8, a „UNOPS EUPRO“ sa 76 miliona dinara.

Tim novcem će se finansirati gradnja infrastrukture i saobraćajnica koje treba da povežu stare i nove lokacije u industrijskoj zoni dok će naselje Ilina Voda biće priključeno na novi vodovod. Saglasnost je data i za pokretanje postupka javne nabavke za pružanje usluge ekspertize i izrade projekta sanacije mosta preko reke Lepenice kod lokacije „Šest topola“ koji povezuje grad sa kompanijom „Fijat Krajsler automobili Srbija“.

U izradu projekta za rekonstrukciju mosta biće uloženo oko pet miliona dinara, od čega će EU, posredstvom EU PRO programa, da obezbedi, 3,6, a kragujevačka gradska uprava nešto više od 1,4 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.