Kuburović: Srbija je posvećena rešavanju slučaja ubistva braće Bitići 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

„Srbija je posvećena rešavanju slučaja ubistva američkih državljana braće Bitići, a srpski nadležni organi rade da se taj postupak procesuira i utvrde i sankcionišu odgovorni“, izjavila je ministarka pravde Srbije Nela Kuburović.

Ona je podsetila da je Odbor za spoljne poslove Predstavničkog doma SAD usvojio rezoluciju da slučaj braće Bitići ponovo treba da se reši, u kojem se, takođe, navodi da će rešavanje tog slučaja biti osnov za dalje odnose SAD i Srbije.

„Rešavanje slučaja ubistva braće Bitići je jedno od otvorenih pitanja koje Srbija ima sa SAD i to je jedno od pitanja koje se uvek postavi kada razgovarate sa američkim državnicima“, rekla je Kuburović za TV Prva.

Dodala je da Tužilaštvo za ratne zločine sprovodi odgovarajuće istražne radnje i istakla da postoji potpuna posvećenost nadležnih organa, ali i da Srbija ništa ne krije.

„Federalni istražni organi SAD imali su mogućnost uvida u gotovo sve spise predmeta pred Tužilaštvom za ratne zločine i svakako i dalje ostajemo posvećeni rešavanju ovog slučaja“ navela je Kuburović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari