Vlada Kuvajta će donirati pola miliona dolara za poboljšanje vodosnabdevanja u Novom Pazaru. Sredstva su namenjena za završetak izgradnje buster stanice čija izgradnja je počela prošle godine. Zbog nedostatka sredstava njen završetak je prolongiran nekoliko puta. Vrednost radova je milion evra i kada je počela izgradnja ovog objekta rečeno je da sredstva stižu od Vlade Kuvajta.


U minulih petnaestak godina ovaj grad se suočio sa teško rešivim problemom vodosnabdevanja. Sva naselja u drugoj i trećoj visinskoj zoni bez vode za piće su i u hladnim danima, a poslednje tri godine sa tim su se suočili i stanari u višespratnicama u centru grada. To se objašnjava nemogućnošću vodovodne mreže da prati širenje grada, neracionalna potrošnja vode, divlji priključci i veliki gubitak vode u dotrajaloj mreži. Donacijom Vlade Luksemburga prošle godine počelo je sređivanje vodozahvata na Pazarištu. Isti donator finansiraće i proširenje filterskih postrojenja i izgradnjom buster stanice vodosnabdevanje će biti poboljšano za 30 odsto.

Premijer Kuvajta Naser el Mohamed Al Sabah obavestio je Kabinet potpredsednika Vlade Srbije Rasima Ljajića, da će njegova vlada donirati pola miliona dolara za buster stanicu u Novom Pazaru. Ljajić će 27. i 28.aprila u Kuvajtu kopredsedavati mešovitim komitetom Srbije i Kuvajta i tada će razgovarati o drugim projektima i mogućnostima daljeg investiranja te zemlje u Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari