Trideset deveti sabor trubača i smotra narodnog stvaralaštva počinje danas na Zlatiboru i trajaće do nedelje uveče. Tu manifestaciju, koja neguje narodno stvaralaštvo, organizuje Kulturno-sportski centar Čajetina, uz pokroviteljstvo čajetinske opštine i Turističke organizacije Zlatibor, a uz podršku Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i mnogih sponzora.


Sabor će početi večeras u 20,00 časova koncertom „Sviraj trubo, svirala zadugo“, na kome će nastupiti pobednici prošlogodišnjeg takmičenja – duvački orkestri Dejana Lazarevića iz Požege, Dejana Jevđića iz Rasne, Veljka Ostojića iz Zlakuse i Radiše Vitezovića iz Tubića. Sutradan, od 19 časova, uslediće Smotra narodnog stvaralaštva pod nazivom „Zaigraj, zapevaj“, kada će se predstaviti duvački orkestar Dejana Filipovića iz Požege, kulturno-umetnička društva Sevojno iz Užica, Zlatibor iz Čajetine i Zavičaj iz Vankuvera, frulaši Aco Marković i Marko Džambasović, kao i pevačke grupe Zlatibor iz Rožanstva i Šljivovica iz istoimenog zlatiborskog sela. Nakon toga najavljen je koncert Milana Topalovića Topalka.

Trubačkom budilicom od 08,00 časova počeće program u nedelju. Od 15 časova na Tić polju biće organizovana trka konja, a sat kasnije i svečani defile duvačkih orkestara. Takmičenje trubača pod nazivom „Zlatibore, moj zeleni bore“, koje predstavlja kvalifikacije trubačkih orkestara iz zapadne Srbije za učešće na Saboru u Guči, počeće u 17 časova. Pre proglašenja pobednika nastupiće orkestri Dejana Lazarevića iz Požege i Danijela iz Arilja, a od 20 časova koncert će prirediti Dejan Petrović i Big bend.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari