Lekar uhapšen aprila na Jarinju pušten na slobodu 1Foto: N1/arhiva

Lekar N.T. koji je uhapšen na Jarinju aprila meseca, a potom osuđen na 10 meseci zatvora, pušten je danas na slobodu, potvrdio je za KoSSev njegov pravni branilac Miloš Delević.

Ovaj je muškarac uhapšen 7. aprila, a kako je tada izvestila Kancelarija za KiM, dok je preko ovog prelaza putovao ka Srbici sa dvoje maloletne dece u automobilu.

Iz Kosovske policije potom su objasnili da on nije posedovao potrebnu dokumentaciju za ulazak na Kosovo, ali da je priveden nakon što je vređao policijske službenike i jednom od njih naneo telesne povrede.

Dan kasnije, njegov advokat Miloš Delević, potvrdio je da je njegov klijent, koji inače radi na privatnoj klinici u Beogradu, u međuvremenu saslušan, da mu je određeno 48-časovno zadržavanje, kao i da se tereti za napad na službeno lice. Potom mu je određen i jednomesečni pritvor.

Međutim, krajem juna, Osnovni sud u Prištini osudio je ovog lekara na 10 meseci zatvora.

Njegov advokat je potom uložio žalbu, smatrajući da je visina kazne koja mu je određena – previsoka.

Žalbu je, nakon odležanih 7 meseci u zatvoru, danas usvojio Apelacioni sud u Prištini, potvrdio je njegov advokat Miloš Delević.

„On je danas pušten na slobodu izdržao je kaznu od 7 meseci pošto mu je Apelacioni sud skratio kaznu za tri meseca“, kazao je Delević za KoSSev.

Advokat naglašava da se njegov klijent nalazi u dobrom zdravstvenom stanju i da je već na putu kući.

„U dobrom je zdravstvenom stanju i već je na putu za Beograd“, naveo je Delević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari