Leskovac podelio 125 miliona dinara sportistima 1Foto: Katarina Ilić

Sportski klubovi i organizacije Grada Leskovca, njih 103, dobili su ugovore o sufinansiranju i finansiranju projekata u iznosu od 125 miliona dinara, što je za pet više u odnosu na prošlu godinu.

Kako javlja JuGmedia, najviše novca dobili su RK „Dubočica 54“ i GFK „Dubočica Leskovac“, po 22,7 miliona dinara, dok je KK Zdravlje iz Leskovca dobio 19,85 miliona dinara.

Ugovore sportistima uručio je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović.

„Rukometaši su sada ubedljivo najbolji klub u Leskovcu, ali košarkaši će s pravom moći da kažu ‘Pa, mi smo skuplji klub, više košta naš sport’, fudbaleri takođe imaju svoje argumente ali nemaju rezultate, iako su sada drugi iza Pirota u Trećoj ligi“, kazao je Cvetanović.

U ime sportista obratila se Tanja Cvetković, licencirani trener Specijalne olimpijade Srbije u Sportskom klubu „Arena Leskovac“ za decu sa posebnim potrebama, čiji je klub prošle godine ostvario zapažene rezultate i tim povodom je nagrađen od strane leskovačkog Saveza sportova.

„Izuzetan uspeh prošle godine ostvarili smo u inkluzivnoj olimpijadi u Kragujevcu, gde smo osvojili brojne nagrade i medalje među kojima su zlatne medalje u stonom tenisu i atletici“, rekla je Cvetković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari